Reizen naar Andalusie

Bezienswaardigheden Sevilla met ruime informatie.

Bezienswaardigheden Sevilla

Lees op deze pagina veel informatie over bezienswaardigheden en praktische informatie in Sevilla. Bekijk ook ons groepsreizen programma in Andalusie en Sevilla.

De kathedraal in Sevilla

Kathedraal

Van alle bezienswaardigheden in Sevilla is de kathedraal ongetwijfeld de meest populaire. Zoals heel veel kerken in de streek, werd de kathedraal ook gebouwd op de fundamenten van een moskee. In Sevilla was dat de Alhomadenmoskee uit de 12e eeuw. Uit deze tijd dateren alleen nog de Giralda en enkele muurresten. De moskee werd direct na de herovering van Sevilla door de Katholieke Koningen (Ferdinand en Isabell) in 1248 omgebouwd tot een kerk.Het graf van Columbus in Sevilla.
Voor volledige en uitgebreide informatie over de kathedraal klikt u verder op deze link:
Bezienswaardigheden Sevilla ruime info kathedraal

Columbusgraf

De Giralda

Giralda

De Giralda is de prachtig bewerkte 97,5 meter hoge klokkentoren ,voorheen minaret van de Almohadenmoskee, bij de kathedraal. Het onderste stuk is moors en het bovenste barok. Een absolute higlight en een van de mooiste bezienswaardigheden.
Voor uitgebreide informatie over Giralda klikt u op deze link:
Bezienswaardigheden Giralda meer info

Het Alcazar in Sevilla

Alcazar

Het Alcazar is een oude Arabische, tot paleis omgebouwde, vesting. Hier woonden Isabella de Katholieke en Karel V, die hier in dit gebouw ook trouwden. De verbouwing werd gedaan door de christelijke veroveraars in de stijl van hun voorgangers, de Moren en uitgevoerd door moslimkunstenaars. Deze stijl heet nu mudejarstijl. Iedere bewoner droeg zijn steentje bij. Hij/zij brak wat af, plakte er wat aan,alles volgens de dan heersende mode. Vandaar dat heel wat stijlen in het complex terug te vinden zijn. Prachtig zijn de patios met waterpartijen en mooie planten.
Voor meer info over het Alcazar klik hier

Santa Cruz, behoort tot de leukste bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden Santa Cruz Sevilla 

Ligt tussen Alcazar en kathedraal op de resten van de oude joodse wijk. Vertrek vanaf de patio de Banderas en loop op goed geluk door de pittoreske straatjes en pleintjes met vaak een fonteintje en terrassen naar de calle Abades. Heel romantisch. Je waant je in een schilderij met prachtige huizen, oude straatstenen, ramen en balkons achter ijzeren hekken, geheime verscholen binnenplaatsen.

Casa Pilatus.

Casa Pilatus

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Sevilla is de benedenverdieping van dit prachtige herenhuis uit de zestiende eeuw. Het zou gaan om een kopie van het huis van Pontius Pilatus in Jeruzalem. Mooie tuinen. Mooie azulejo’s(tegels).Mooie zalen waaronder de gerechtszaal.

Torre d oro

Torre de l' Oro

Dit is een oude vestingtoren die vroeger middels een ketting verbonden was met een toren aan de overkant om de christenen te beletten binnen te komen met hun schepen. De naam heeft de toren te danken aan de vergulde tegels die vroeger zijn gevel smukten. Van hieruit is er een mooie wandeling langs de rivier over de Paseo del Chrisobal Colon te maken. Deze bezienswaardigheid mag niet ontbreken bij uw bezoek aan Sevilla.

Praktische informatie Sevilla

Maak eens een tour met paard en wagen door Sevilla en laat U afzetten bij een typisch Spaans restaurant met patio en tapas menukaart. Daarbij een heerlijk wijntje en U bent verzekerd van een geweldige avond in Sevilla.
Meestal is het 's avonds nog prima weer zodat u buiten op een terrasje zit.

Fieta

Stadsplattegrond Sevilla

Ga naar de VVV (Centro de information de Sevilla) av.de la Constitucion 21B en haal een plattegrond, stadswandelingen, parkeerplaatsen en andere info over de stad. Pik een terrasje en bestudeer alles. Parkeren is een schier onmogelijke opgave. Grote bewaakte parkeergarages zijn er in de Calle Marques de Paradas, plaza de la Concordia en plaza de la Encarnacion. Vanaf hotel Alfonso XIII aan de puerto de Jerez vertrekt en komt ieder half uur de bus van en naar de luchthaven. Het trein- en busstation ligt buiten het centrum.

Informatie eten en drinken in Sevilla.

Tapas

Ga daar waar ook het volk gaat en loop in een boog om de toeristenzaken heen. In de wijk Santa Cruz is voor elk wat wils te vinden. In de Barrio de Triana langs de rivier en in de buurt van de brug Puente de Isabell II en achter de Plaza de Torres zijn leuke eetgelegenheden. Ga ook eens lunchen in een tapasbar.

Alles over rondreizen in Andalusië