Reizen naar Andalusie

Informatie Ubeda

Ubeda plein

Bezoek in Ubeda de plaza Velasquez

Twee derde van dit stadje is nationaal monument. De plaza Velasques is mogelijk het mooiste stadsgeheel op renaissancegebied van heel Spanje. Ubeda is in de Middeleeuwen rijk geworden door de textiel. De rijke families Coba en Molinas hadden kunstenaars en architecten in dienst waaronder Andres Videlvira, die veel van de gebouwen ontworpen heeft.

Prachtig op dit plein is de Sacra Capilla del Salvador. De gevel is pure renaissancestijl. De zijportalen zijn plateresk. Karel V heeft de opdracht tot bouwen van deze kapel gegeven. Mooi interieur in veelkleurige natuursteen. Op het plein staat ook het gemeentehuis en een parador (staatshotel) in het Casa del Decan Ortega.

Plaza del Mayo Ubeda

De gotische San Pablo ligt op het mooie plein Plaza del Mayo (VVV in Antigua Ayunamento!). In de middeleeuwen werden hier de ketters verbrand. Later werden er ook stierengevechten gehouden.

Loop door dit openluchtmuseum. Routes bij de VVV. Loop langs de Salvadorkerk naar de Pl. Sta. Lucia voor het prachtige uitzicht over de olijfgaarden. In het souterrain van het gebouw rechts van het gemeentehuis is de bejaardensociëteit gelegen voor goede koffie en gebak. Parkeren in de buurt van de Sta. Maria en  buiten de muren aan de zuidkant.

In de gehele stad vind je winkels met handwerk, keramiek, aardewerk, smeedwerk.

Alles over rondreizen in Andalusië

'));