Reizen naar Andalusie

Informatie Malaga

View Malaga

Malaga geboorte stad van Picasso

Malaga mist de charme van Sevilla en Cordoba. Het klimaat met 320 dagen zon is uitzonderlijk. De stad werd gesticht door de Feniciers en later bezet door velen: Romeinen, de Moren, de Katholieke Koningen, de Fransen, de Spanjaarden.

Rondwandelen in de oude Romeinse en Moorse wijk rond het Alcazaba is een aanrader. Je vindt hier ook het geboortehuis van Picasso(nu museum)en een klein Romeins theater. Bekijk ook de Paseo de la Parc langs de haven. Prachtige bomen, bloemen en beelden. Ook de kathedraal, gebouwd in 2 eeuwen en daarom zijn de lagere delen gotisch en de hogere delen barok. Lijkt een beetje op de kathedraal van Granada(zelfde bouwmeester).

Malaga

Op 10 min. lopen vanuit het centrum, langs de zeeboulevard (de Paseo Maritimo, aan het eind van de P.del Parque rechts naar de Playa de Malagueta)zijn veel restaurantjes en bars. Ook in de straatjes ten zw van de Calle Marques de Larios (winkelstraat) zijn veel restaurantjes en barretjes. Op de plaza Constitution leuk terras. Verder de calle Granada, zijstraat van de Mendez Nunez restaurantjes.

Malaga

Ook in Malaga de bekende evenementen als feria, Semana Santa en enkele festivals.

De VVV vindt je op de Plaza de Marina( begin van de Paseo del Parc) of aan de Pasaje Christas. Parkeren langs de haven, bij de kathedraal,onder de Pl.de Marina.

Veel bushaltes met veel bestemmingen, ook de luchthaven liggen aan de Paseo del Parque. Station en luchthaven liggen buiten het centrum. De winkelstraat bij uitstek is de calle Marques de Larios en de daaraan grenzende straten van het voetgangersdomein.

Alles over rondreizen in Andalusië

'));