Reizen naar Andalusie

Informatie Huelva

Huelva

Huelva in Andalusie

Huelva heeft een welvarende chemische industrie en een belangrijke haven. Het is niet bepaald een toeristische trekpleister. De oorsprong van de stad is Grieks. Ook Romeinen en Moren hebben er gewoond.


Huelva

Columbus en Huelva

In de buurt ligt het klooster la Rabbia. Hier heeft Columbus van de Franciscaner monniken de geografische kennis gekregen om op zoek te gaan naar een kortere weg naar Indie. Deze monniken zorgden er ook voor dat hij kennis kon maken met de Katholieke Koningen. In dit klooster is en interessant museum. Op de rivier liggen kopien van de karvelen van Columbus. In feite is de ontwikkeling van Noord en Zuid Amerika hier begonnen. De stad Huelva kreeg dan ook vele handelsrechten voor de handel met Amerika dank zij Columbus. In grote aardbeving in 1755 en de onafhankelijkheids-oorlog 50 jaar later luidden het verval in. Dank zij het nabij gelegen natuurpark La Doñada is er weer toeristische activiteit. Een bezoek aan dit park is aan te raden. Er zijn bezoekerscentra van waaruit je een begeleide rondrit kunt maken. Vanuit Sanlucar de Barameda kun je zelf per boot het park bezoeken. Kaarten verkrijgbaar in de oude ijsfabriek langs de rivier.
 

El Rocio

El Rocio

Het grootste feest in de regio is de bedevaart Romeria) van El Rocio op tweede pinksterdag met meer dan 1 miljoen bedevaartgangers(en 25.000 paarden). Wie in Spanje faam en naam heeft komt hier dan en dus ook live op tv. Een plaats op de camping van El Rocio kost dan € 450,- per nacht. Tot 2020 al volgeboekt !

El Rocio is op je rondreis dan ook een bezoek waard. Enkele leuke restaurantjes in de onverharde straten die een beetje Wild West aandoen met huizen van de broederschappen met ervoor paardenrekken en het witte bedevaartkerkje met Mariabeeld (La Paloma Blanca).Rond 3 augustus is het grote Columbusfeest(Fiestas Colombinas) ter herinnering aan de eerste reis van Columbus.

Alles over rondreizen in Andalusië