Reizen naar Andalusie

Alcazar van Sevilla

Alcazar

Het Alcazar is een oude Arabische, tot paleis omgebouwde, vesting. Hier woonden Isabella de Katholieke en Karel V, die hier in dit gebouw ook trouwden. De verbouwing werd gedaan door de christelijke veroveraars in de stijl van hun voorgangers, de Moren en uitgevoerd door moslimkunstenaars. Deze stijl heet nu mudejarstijl. Iedere bewoner droeg zijn steentje bij. Hij/zij brak wat af, plakte er wat aan,alles volgens de dan heersende mode. Vandaar dat heel wat stijlen in het complex terug te vinden zijn. Prachtig zijn de patios met waterpartijen en mooie planten.

Alcazar

Binnen de ommuring liggen twee paleizen, het Palacio de Pedro en het Palacio Gotico. De mooiste zaal is de zaal van de Ambassadeurs. Hier werden de officiele ontvangsten gehouden. Bij de ingang van het Alcazar kun je een plattegrond krijgen waarmee je een aardige rondwandeling kunt maken door de patio’s, zalen, salons en andere vertrekken.

De tuinen van het Alcazar

Tuin Alcazar

De perfecte harmonie tussen water en planten is typisch Arabisch. De lanen zijn bedekt met platte bakstenen. Hier en daar openingen waar water uit spuit. Mooie waterbekkens met vissen. Het is hier goed toeven op het heetst van de dag, rust en koelte door palmen en sinasappelbomen. Je kunt er koffie drinken en er zijn toiletten.

Alles over rondreizen in Andalusië