Reizen naar Andalusie

Informatie Carmona

ViewCarmona

Carmona sfeervol middeleeuws stadje

Op je rondreis door Andalusie moet je hier zeker stoppen. Carmona , sfeervol middeleeuws, een van de oudste steden van Andalusië. Gesticht door de Carthagers. Was belangrijk als stad bij de Romeinen, de Moren en de Katholieken. Restanten van het verleden zijn nog zichtbaar in de oude wijk: monumentale gebouwen, elegante paleizen, patriciershuizen en mooie kerken. Alle stijlen van Andalusie zijn er te vinden. In de straatjes kun je lekker slenteren. Zij komen allen uit op het centrale plein (terrasjes en nette openbare toiletten).

Sevilla-poort

Je gaat de oude stad binnen via de puerta de Sevilla(alwaar VVV kantoor voor plattegrond). Voor de poort aan de buitenzijde staat de San Pedrokerk waarvoor de Giralda in Sevilla model heeft gestaan. Hier kun je ook parkeren.

De stadspoorten

Loop ook na de poort binnen naar rechts, naar de mercado. Leuk plein met winkeltjes en terrassen. Zeker de moeite waard is de Romeinse begraafplaats( 900 graven) aan de rand van de stad. Duidelijk bewegwijzerd. Winkels in het nieuwe Carmona voorbij de San Pedrokerk.

Alles over rondreizen in Andalusië

'));