Reizen naar Andalusie

Informatie Cadiz

De oude stad Cadiz

Geschiedenis Cadiz.

Zeer grote havenstad. Je moet door de moderne wijken heen om in de gezellige oude vestingstad te komen die op een rots ligt, verbonden met het vasteland door een smalle landtong. Er hangt een aangename rustige sfeer. Rond 100 v.C. bouwden de Feniciers al een stad. Zij is daarom de oudste stad van het Westen. In 500 v.C. kwamen de Chartagers en in 206 v.C de Romeinen.Julius Caesar woonde er 8 jaar. Later kwamen de Visigoten en de moslims. Alfonso X heroverde de stad in 1262 en bouwde de ommuring. Hiervan is een groot deel nog intact evenals drie poorten. In 1493 vertrok Columbus met z’n tweede reis naar de Nieuwe Wereld. Op het einde van de 16e eeuw veroverden de Engelsen de stad. De 18e eeuw was de gouden eeuw voor de stad. Onder Napoleon was Cadiz de hoofdstad van het bezette Spanje.

Kathedraal Cadiz

De oude buurt van Cadiz, met zijn smalle straatjes waar in de zomer tegen de zon witte doeken over de straat gespannen zijn, is meer als een bezoek waard. In de barokke toren Torre Tavira (achter de post) krijg je in de daar ingericht camera obscura(donkere kamer) door een optisch effect een op een scherm geprojecteerd panorama van de stad. Op het terras een mooi uitzicht.

Langs de zeeboulevard liggen prachtige tuinen met zeer oude acacia’s. De kathedraal in barokstijl aan het mooie plein is in 160 jaar! gebouwd. Veel tegenslagen. Mooi is de gouden koepel. Een mooi plein is de plaza de Mino met een koloniale sfeer. Ga eens op het terras zitten op de Topete, de plaza de Flores bij de post en de hallen. Gezellig. Hier beginnen meerdere winkelstraten.

Eten en drinken in Cadiz.

De meeste restaurantjes zijn op het plein voor het gemeentehuis, het plein voor de kathedraal en een bijzondere tapastent in de calle Zorilla 4 en de visrestaurantjes in de oude wijk la Vina, westelijk van de kathedraal.

De oude binnenstad Cadiz

Het grote beroemde evenement is carnaval. De semana Santa(goede week) en in jullie het drie dagen durende schitterende festival van de dans. Top flamenco!!.Als je even tijd hebt moet je over de zeeboulevard rond de stad lopen. Prachtige vergezichten, mooie parken, leuke terrassen. De VVV ligt bovenop de grote parkeergarage aan de avenida del Puerto, tegenover het gebouw met de engel op het dak, 100 meter van het gemeentehuis.

Winkelen in Cadiz

Het winkelcentrum ligt in het vierkant van straten calle San Francisco,calle Columela, calle Compañia en Calle Pelota. Klassieke winkels, boutiques. Gezellig voetgangergebied.

Alles over rondreizen in Andalusië

'));